Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. – ESBAŞ çalışanları, düzenledikleri İş Sağlığı ve Güvenliği günü nedeni ile bir araya geldi. Ev sahipliğini ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in yaptığı ve tüm gün süren etkinliğe 250’ye yakın ESBAŞ çalışanı katıldı.
Dr. Güler yaptığı açılış konuşmasında “Hepinizin bildiği gibi İş Sağlığı ve Güvenliğinde ESBAŞ olarak temel amacımız sizlerin sağlığına ve güvenliğine zarar verebilecek risk oluşturan hususları önceden belirleyerek, gereken önlemlerin alınmasını sağlamak, Sizlere sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı bedensel sağlığınızı koruyabilmektir” dedi. Sözlerine devam eden Dr. Güler, “ESBAŞ’ta çalışma koşullarının iyileştirilmesine çok önem veriyor, iş sağlığı ve iş güvenliği için alınması gereken tüm tedbirleri alıyor ve bunlara uyulması için ciddi çaba gösteriyoruz. İSG’yi bir zorunluluk, uyulması gereken bir kural olarak görmeyip, bir yaşam biçiminiz gibi düşünmeniz gerekmektedir” dedi.
AFAD’ın destekleri ile düzenlenen etkinlikte ana tema deprem olarak belirlendi. AFAD İzmir İl Müdürü Abdurrahman Gül ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Faruk Üner de katıldı. Faruk Üner yaptığı konuşmada ESBAŞ’ı ISG konusundaki duyarlılığından dolayı tebrik ederek, örnek şirketlerden biri olarak gösterdi ve böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Cevdet ÖZDAĞ “Deprem ve İzmir’in Depremselliği” konulu bir konuşma yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Afet Bilinci Eğitim Koordinatörü, Yüksek İnşaat Mühendisi Fevzi TATUŞ ise “Depreme Dayanıklı Binalar” nasıl olmalı konulu bir sunum yaptı. Karşıyaka Belediyesi Doğal Afet ve Eğitim Merkezi Eğitmeni Ömer Karaca da “Deprem Öncesi, Sırası ve Sonrasında Bireysel Davranışlar Nasıl Olmalı” konulu konuşmasını gerçekleştirdi.
Sunum ve konuşmaların ardından katılımcılar Karşıyaka Belediyesi tarafından tahsis edilen Gezici Deprem Simulatörünü deneyerek deprem anında neler yapılması, neler yapılmaması gerektiği hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
ESBAŞ çalışanlarının kendi içlerindeki ISG uygulamalarından esinlenerek senaryosunu yazdıkları kısa film gösterimlerinin yapıldığı etkinlik, risk bulmacalarının çözümü, bilgi yarışması, sponsor firmaların stantlarının ziyareti ve sürpriz çekilişlerle devam etti.
Katılımcıların en fazla ilgili duyduğu sergi ise 20 ESBAŞ çalışanından oluşan ESTİM (ESBAŞ Arama Kurtarma Timi) standı idi. ESTİM, AFAD’ta verilen 5 günlük Hafif Arama Kurtarma Eğitimine katılarak herhangi bir acil durumda gönüllü olarak çalışacağını belirten ve ESBAŞ çalışanlarından oluşan bir ekiptir.
Günün sonunda etkinliğe katılarak “Kendi Everest’inize Tırmanın” konulu sunumunu yapan Nasuh Mahruki’ye ESBAŞ çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Nasuh Mahruki yaptığı sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı ve “Herkes Everest’e tırmanamayabilir ancak, herkesin tırmanabileceği bir Everest vardır” dedi. Sunumunun ardından dünyadaki üç Uzay Kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye’yi gezen Mahruki, kamptan çok etkilendiğini belirtti.
Etkinlik tüm ESBAŞ çalışanlarının hep birlikte çektirdikleri toplu resim ile son buldu.
Bu sitede çerezler kullanır. Siteyi kullanmaya devam ederseniz, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi için tıklayınız.