Ege Serbest Bölgesinde 20 bin kişiye yemek üreten ESBAŞ Gıda İşletmeleri, Antalya’da düzenlenen ve Türkiye genelinden şeflerin yarıştığı “3. Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’’nda ikinci seçilerek, gümüş madalya aldı.
Yarışma, 15-18 Ocak tarihleri arasında ANFAŞ Antalya Expo Center’de gerçekleşen ‘HORECA 27. Food Product Fuar’ kapsamında düzenlendi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) ile Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği(AGEB)’nin, organize ettiği “3. Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması”na katılan ESBAŞ Gıda İşletmeleri ekibi, “Profesyonel Şefler Ekip Yarışması” kategorisinde 14 takımla yarıştı. Yarışmada, ESBAŞ Gıda İşletmelerini, Selçuk Sert, Aydın Özçelik ve Yunus Yılmaz isimli aşçılar temsil etti.
Türkiye genelinden gelen ünlü şeflerden oluşan yarışma jurisi, farklı şehirlerden katılan 14 takımın, Türk mutfağından yöresel lezzetlerinden oluşan yemeklerini oyladı.
ESBAŞ Gıda İşletmeleri aşçılarının hazırladığı ve başlangıç tabağında “Ege’nin İncisi”, ana yemekte “Kuzunun Akdeniz Yolculuğu”, tatlıda ise “Çeşme Esintisi” isimlerini verdikleri menü, 29 kişilik jüriden, 84.4 puan alarak ikinci oldu ve yarışmadan gümüş madalya ile döndü.
Yarışma; Üniversiteler Arası Kapalı Kutu Yarışmaları, Genç Milli Takım Seçmeleri, Profesyonel Bireysel Şefler Yarışması ve Profesyonel Şefler Ekip Yarışması olmak üzere dört kategoriden oluştu.
ESBAŞ Gıda İşletmeleri aşçılarının ikinci olduğu “Profesyonel Şefler Ekip Yarışması”nda, katılımcılardan Türk mutfağından özgün lezzetleri, ait oldukları yörenin geleneksel reçetesine bağlı kalarak hazırlamaları ve sunmaları istendi. ‘Profesyonel Şefler Ekip Yarışmasında ekipler 3 kişiden oluştu. 150 dakika ile sınırlandırılan yarışmada, ekiplerin başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerini aynı anda jüri üyelerine sunmaları istendi.
Bu sitede çerezler kullanır. Siteyi kullanmaya devam ederseniz, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi için tıklayınız.