Yaklaşık 25 bin çalışan için sıcak yemek üretilen ESBAŞ Gıda İşletmeleri A.Ş., yemek fabrikasında yemek kültürünün tarihini anlatan sergi alanı oluşturuldu.
Yaklaşık 25 bin çalışan için sıcak yemek üretilen ESBAŞ Gıda Üretim Fabrikası’nda, yemek kültürünün tarihini anlatan sergi alanı oluşturuldu. “Yemeği Keşfetmeye Hazır mısın?” temali sergi alanında, insanlığın ateşi bulmasından bu yana değişen beslenme alışkanlıkları posterler ve maketlerle anlatılıyor. ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, sergi alanının daha kapsamlı yemek müzelerinin kurulmasına örnek olabileceğini söyledi.
Pişirme Eğitimleri Veriliyor
Fabrikada, çoklu yemek denemelerinin yanı sıra pişirme eğitimlerinin verildiği ‘Gastronomi’ bölümünün de bulunduğunu aktaran Güler, şöyle dedi: “ İnsanoğlu yemek pişirmeye ne zaman başladı? Sümerler zamanında nasıl gelişti? Osmanlı mutfağı nasıl gelişti? Dünya mutfakları nasıl oluştu? 33 yıl önce ESBAŞ’ta gıda üretim tesisi nasıl başladı? Ne tür gelişmeler kat etti? Bugün geldiğimiz noktada günde 25 bin kişiye yemek yapar hale nasıl geldik? Onu özetlemeye çalıştığımız bir müze oluşturmaya çalıştı. ”
Bu sitede çerezler kullanır. Siteyi kullanmaya devam ederseniz, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi için tıklayınız.