HABERLER

İZMİRLİLER, YAZILIM VE BİLİŞİMDE KÜMELENMENİN MERKEZİ OLMAK İÇİN DERNEK KURDU

HABERLER

İZMİRLİLER, YAZILIM VE BİLİŞİMDE KÜMELENMENİN MERKEZİ OLMAK İÇİN DERNEK KURDU

İZMİRLİLER, YAZILIM VE BİLİŞİMDE KÜMELENMENİN MERKEZİ OLMAK İÇİN DERNEK KURDU
27 OCA
Haberi Paylaş :

İzmir’in son yıllarda inovasyon, girişimcilik, Ar-Ge ve endüstri 4.0 alanlarında kaydettiği başarıyı, yeni bir birliktelik yapısı ile güçlendirerek, kenti yazılım ve bilişim sektöründen yerli ve yabancı firmaların kümelendiği bir merkez haline getirmeyi hedefleyen Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK)’nin kuruluş çalışmaları tamamlandı. ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler’in başlattığı girişimlerle kurulan YABİSAK’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, oda ve birlikler, sivil toplum kuruluşları ile sektörün liderlerinden oluşan 22 kurucu üyesi bulunuyor.

Resmi olarak 4 Ocak 2021 tarihinde kurulan YABİSAK’ın kurucu üyeleri, 25 Ocak tarihinde Zoom üzerinden bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan YABİSAK’ın kurucusu Dr. Faruk Güler, pandemi nedeniyle Şubat ayının sonuna kadar derneklerin genel kurullarının yapılamadığını hatırlatarak, şartların uygun olması durumunda en kısa sürede YABİSAK Genel Kurulu’nu düzenleyerek Yönetim Kurulu’nu oluşturmak istediklerini söyledi. Toplantıda Dernek üyelerine bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Faruk Güler, İzmir Fuar Alanı Kulesi’nde zemin katta bir ofis tuttuklarını duyurdu. Çalışmalara hızla başlamak istediklerini ifade eden Güler, “ Komiteler kurarak, tüm üyelerimizle birlikte hızla yol almak istiyoruz. Stratejik Planlama Komitesi’nden başlamak üzere, Eğitim ve İstihdam Politikaları Komitesi, Hukuk Komitesi, Finansmana Erişim Teşvik ve Destekler Komitesi, Uusal ve Uluslararası İşbirliklerinin Geliştirilmesi Komitesi ve Yeni Üye Kazandırma Komitesi’ni kurarak çalışmalarımızı hızlandıracağız” diye konuştu.

İzmir’in son yıllarda inovasyon, girişimcilik, Ar-Ge ve endüstri 4.0 alanlarında kaydettiği başarılar sayesinde, kentte yüksek katma değerli ürünler üreten güçlü bir potansiyelin oluştuğunu belirten Dr. Faruk Güler, şunları söyledi: “Bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmelerin üretici kapsamına alınmasıyla birlikte, sektör firmaları son yıllarda İzmir’in teknoparklarını, serbest bölgelerini ve şehrimizi yatırımda yeni bir alternatif olarak değerlendirmektedir. İzmir’in potansiyelini değerlendirmek, yazılım ve bilişim sektörünün daha da gelişmesini sağlamak amacıyla sektörel bir derneğin kurulması için, sektörde konusunda uzman kişilerle çok sayıda görüşmeler gerçekleştirdik. Bu ihtiyacın tüm kesimlerce kabul edilmesi neticesinde YABİSAK İzmir’de arkasına ciddi bir destek alarak kurulmuş oldu” diye konuştu. 

Sektörün Tüm Paydaşlarını Kapsayacak 

İzmir merkezli kurulan YABİSAK’ın üyeleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yaşar Üniversitesi, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ile yazılım ve bilişim sektöründen şirketlerin yer aldığı bilgisini veren Dr. Faruk Güler, “Bölgemizde ve ülkede ortak hareket edebileceğimiz tüm  kesimlerle birlikte çalışarak, İzmir’i sektör açısından cazibe merkezi haline getireceğiz. İzmir, hem rekabet hem de işbirliği içinde olan firmalar, sofistike tedarikçiler, kaliteli yabancı sermaye yatırımları, bilim parkları, geniş akademik topluluk, meslek odaları, kalkınma ajansı gibi kurumların bulunması gibi çok önemli avantajlara sahip olması sayesinde, özellikle yüksek teknoloji grubunda üretim yapan firmalar için son derece doğru bir yerdir. Kentin sahip olduğu zengin bilgi ve teknoloji birikimi, büyük çapta üretim yapan ve farklı bilgi parçalarını bir araya getirerek katma değeri yüksek ürünler üreten firmalar açısından bölgeyi cazip kılmaktadır. Gelen her yeni firma ile kentin bilgi havuzu daha da genişledikçe, buradaki endüstriyel faaliyet çeşidini de çoğaltacaktır. Bu nedenlerden dolayı, İzmir’de bilgisayar yazılımı üretiminin kümelenmesinin sağlanması gerek bölgesel, gerekse de ulusal sürdürülebilir büyüme ve kalkınma politikaları açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Dr, Güler, günümüz teknolojilerinin kullanımında ve günlük yaşamda yazılım ve bilişiminin tartışılmaz bir öneme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Derneğimizin kuruluş amaçlarından biri de, günümüz ve geleceğin sektörleri olan yazılım ve bilişimdeki gelişmeleri yakından takip etmektir. Derneğimiz İzmir’de yazılım ve bilişim ekosisteminin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya yönelik kümelenme çalışmaları yaparak, bölgeye ve ülkeye yabancı ve yerli sektör yatırımlarını çekerek, sürdürülebilir yatırım ortamını geliştirmek için çalışacaktır

Bu sitede çerezler kullanır. Siteyi kullanmaya devam ederseniz, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi için tıklayınız.